За нас

 

Професионална гимназия по селско стопанство (ПГСС) "Гео Милев" - гр. Мъглиж, е училище с 60-годишна история. В училището се обучават ученици по учебни програми за следните специалности: "Механизация на селското стопанство", "Горско и ловно стопанство" и "Агроекология". Предлагането на изброените професии е обусловено от спецификата и тенденциите в икономическото развитие на региона, изискванията на пазара на труда в областта на селското и горското стопанство. Обучението по тези специалности е свързано с дейности за: поддържане на качество и ефективност на професионалното образование; повишаване квалификацията на учителите, съобразно бързоразвиващите се технологии; осигуряване и поддържане на съвременно оборудване и използване на интерактивни модули за обучение на учениците. 

МИСИЯ

Превръщане на ПГСС „Гео Милев“ - гр. Мъглиж, в съвременно училище, което поддържа високо качество и ефективност на цялостния образователен процес в съответствие с изискванията на нормативните документи чрез:

− Осигуряване за всеки ученик на висока степен на функционална грамотност в областта на езиковите комуникационни компетентности.

− Формиране на личности с висока интелектуална подготовка и култура, физически дееспособни и подготвени за активен и здравословен начин на живот, възпитани в дух на родолюбие и патриотизъм, с ярко изразено гражданско съзнание и поведение, способни за ефективна обществена реализация.

− Осигуряване на равен достъп до висококачествено образование и обучение, насочени към провокиране на творческото мислене, самостоятелното натрупване на компетентности и създаване на условия за придобиване, разширяване и развитие на професионалната квалификация с оглед подобряване пригодността за заетост, професионална кариера, индивидуално развитие и усъвършенстване, за образоване през целия живот

− Изграждане на стабилни партньорства и взаимоотношения на толерантност и разбирателство между членовете на училищната общност – ученици, педагогически специалисти, родители, общественост и работодатели.